EN

וובינר לרגל פרסום הדוח על הסכסוך הישראלי פלסטיני בירושלים בראיה מגדרית

במלאת 54 נשים לכיבוש ו-20 שנה להחלטה 1325 של האו"ם
פייסבוק
טוויטר
ווטסאפ
טלגרם

פאנל על הסכסוך הישראלי פלסטיני בירושלים ראיה מגדרית

הסכסוך הישראלי פלסטיני בירושלים בראייה מגדרית

ב-22.6.21, קיים מכון זולת לשוויון וזכויות אדם פאנל משותף עם עיר עמים לרגל פרסום הדו”ח: “הסכסוך הישראלי פלסטיני בראייה מגדרית – במלאת 54 שנים לכיבוש ו-20 שנה להחלטה 1325”,  שכתבה עדי גרנות, רכזת חטיבת המחקר של המכון. 

היה מרגש לקחת חלק בדיון שהתבסס על ראיונות שנערכו עם נשים חזקות ומרשימות, ודוברות עוצמתיות ודעתניות וחזקות ולשמוע מכל אחת מהן את תפיסתה על המורכבות והפגיעות שבה נתונות נשים בירושלים, ועיר תחת כיבוש כבר 54 שנים.

בפאנל השתתתפו (לפי סדר ההופעה): עדי גרנות – רכזת חטיבת המחקר של זולת, מחברת הדו”ח עליו התבסס הכנס; ח”כ עאידה תומא-סלימאןד”ר יהודית אופנהיימר – מנכ”לית עיר עמים; עו”ד נסרין עליאן מנהלת הקליניקה לרב תרבותיות, הפקולטה למשפטים,האוניב’ העברית; פרופ׳ נעמי חזן – ח״כ ונשיאת הקרן החדשה לישראל לשעבר; זהבה גלאון – נשיאת מכון זולת לשוויון וזכויות אדם והעיתונאית אימאן קאסם סלימאן שהנחתה את הפאנל.
 
בעמוד זה תוכלו לצפות בפאנל בשלמותו וכמו כן בדבריהן של המשתתפות בנפרד.
 

 

על דוח "הסכסוך הישראלי פלסטיני בירושלים" בתקשורת

חדר הציוצים של הפאנל

פריים-משותף

פרנסס

פרנסס רדאי

משמשת כפרופסור אמריטה בקתדרה לדיני עבודה ע”ש ליברמן, בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ומשמשת כפרופסור מן המניין במסלול האקדמי המכללה למינהל, שם היא מכהנת גם כיושבת ראש תוכנית המוסמך וכנשיאה של כבוד במרכז קונקורד לחקר קליטת המשפט הבינלאומי בישראל. רדאי הייתה חברה בקבוצת עבודה של מועצת זכויות האדם של האו”ם לעניין הפליה נגד נשים. נוסף על כך, היא פעילת זכויות אדם בולטת ופמיניסטית.

ד”ר מהא כרכבי-סבאח

מרצה בכירה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. היא בעלת תואר שלישי בסוציולוגיה מאוניברסיטת תל-אביב (2015), פוסט-דוקטורט ב- Centre for Gender Studies, SOAS, University of London (2015-2016), פוסט-דוקטורט בחוג לסוציולוגיה באוניברסיטת תל-אביב (2016-2017), ופוסט-דוקטורט במכון המפרי לחקר חברתי, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2018-2020).
תחומי העניין של ד”ר מהא כרכבי-סבאח מתמקדים בקשר בין שינויים חברתיים, התנהגות משפחתית ואי-שוויון מגדרי בחברות הנמצאות בתהליכי שינוי ובאופן ספציפי בחברה הערבית פלסטינית בישראל. מחקריה מפנים את תשומת הלב לחקר חיי משפחה ותעסוקה, תוך הפעלה משולבת של “עדשה אתנית” ו”עדשה מגדרית” ושימת לב לנקודת המבט של נשים ערביות פלסטיניות, קבוצה המאופיינת בהצטלבויות בין מיקומי שוליים מרובים, שלאורך השנים נשארה סמויה מן העין המחקרית. מחקריה של ד”ר כרכבי-סבאח מפורסמים בכתבי-עת מקצועיים שפיטים ופרקים בספרים מדעיים הנחשבים כחלוצים בתחום של חקר משפחה, עבודה ושוויון מגדרי.

דילוג לתוכן