בעשר השנים האחרונות, עינת מכהנת בעמדות מפתח בפוליטיקה הישראלית הן בקואליציה והן באופוזיציה. היא בעלת ניסיון ניהולי עשיר במערכת שונות, כולל ניהול קמפיינים פוליטיים למועמדים ורשימות בבחירות הארציות והעירוניות. פעילה חברתית בשמאל הישראלי: ממובילות המאבק לחינוך חינם לגילאי 3-0, פיקוח על גננות מתעללות ומובילת מאבק עובדי המזנון בכנסת ישראל על תנאי העסקתם הבלתי חוקיים.
בזוגיות עם אריק ואמא לשלושה ילדים.
בעלת תואר ראשון בלימודי מזרח אסיה וסינית מהאוניברסיטה העברית, ותואר שני במנהל עסקים מהמכללה למנהל בראשון לציון.
einat@zulat.org.il
עאיד בדיר
יליד 1979 ומתגורר בכפר קאסם. בוגר תואר ראשון במינהל ממשל ומשפט ותואר שני במדיניות ציבורית מאוניברסיטת תל אביב. בין השנים 2021-2019 החזיק עאיד בתיק איכות הסביבה בעיריית כפר קאסם וכיהן כסגן ראש העירייה. חבר מפלגת מרצ ומנהל המטה הערבי במפלגה, בעבר שימש יועץ פרלמנטרי בכנסת.
aaed@zulat.org.il
הילה ישראל
einav@zulat.org.il
נועה טל
עובדת למעלה מעשור בארגוני חברה אזרחית למען זכויות אדם, שוויון ודיאלוג. לפני הצטרפותה לזולת עבדה חמש שנים בניהול פרויקט דיאלוג בין-דתי לקידום שלום בארגון בינלאומי ושבע שנים נוספות בארגון זכויות האדם בצלם, בעיבוד מידע הנוגע להפרות זכויות האדם בשטחים ובניהול מחלקת ריכוז המידע בארגון. בוגרת תואר ראשון בבלשנות ובפסיכולוגיה מהאוניברסיטה העברית ולקראת סיום תואר שני בתוכנית ללימודי נשים ומגדר באוניברסיטת תל אביב.
גרה במוצא עם בן זוגה ושני ילדיהם.
noa@zulat.org.il
עו”ד טל הלל
בוגרת תואר ראשון בהצטיינות יתרה מטעם אוניברסיטת בר אילן. בעלת ניסיון בתחום המשפט הפלילי, עם התמחות בעבירות כלכליות.
התנדבה בסנגוריה הציבורית ובמרכזי הסיוע שמפעילה התנועה למלחמה בעוני.
דוגלת בערכים של שוויון וזכויות אדם.
עו”ד איתי מק
ד״ר עו״ד יפעת סולל
עורכת דין וחוקרת, המתמחה בזכויות חברתיות ופוליטיות – חקיקה, מדיניות ועתירות לבג“צ; עוסקת בפרקטיקה ובמחקר של קואופרטיבים בארץ ובעולם; חברה בקבוצת המחקר של הברית הבינלאומית של התנועה הקואופרטיבית – ICA ובוועדה המשפטית של התנועה.
עומדת בראש ברית הקואופרטיבים לצדק חברתי, כלכלי וסביבתי – ארגון גג של קואופרטיבים בישראל; ממייסדי אופק – אגודת פקדון ואשראי וחברת הוועד המנהל.
סמנכ“ל ויועצת משפטית של חדו“ש – לחופש דת ושוויון; יועצת משפטית של “העמותה לדמוקרטיה מתקדמת” וארגוני חברה אזרחית נוספים וכן כותבת טור קבוע ב“שיחה מקומית“.
יאסר אבו ערישה
יליד פרדיס, מורה לערבית, עורך לשוני ומתרגם, וכן עיתונאי שכתב ל”שיחה מקומית” וערך את גרסתו הערבית של אתר “העוקץ”.
בנוסף יאסר הוא פעיל פוליטי וחברתי והיה דוברו של חבר הכנסת מוסי רז (מרצ) בכנסת ה-24 (עד אוגוסט 2021). בוגר תואר ראשון בניהול ובמדע המדינה מאוניברסיטת תל אביב, שם הוא גם לומד כעת לתואר ראשון נוסף במשפטים.
גיא ארדיטי
לאחר שחרורו ממחלקת הדיגיטל של גלי צה”ל, ב-2017, הקים ארדיטי עסק עצמאי – “גיא ארדיטי – פרסום ברשת”.
כיום, בליווי צוות עובדים, מעניק שירותי דיגיטל מקיפים למגוון לקוחות מארגוני החברה האזרחית, האקדמית, נבחרי ציבור וגופים עסקיים.
ארדיטי פעל במשך למעלה מ-5 מערכות סבבי בחירות ארציות ומקומיות ולכל אורך שנותיו כעסק בחר לתרום ככל שניתן לגופים שמהותם עשיית טוב.
חובב גינון מושבע.
שושנה מישקין
גימלאית מאושרת, לאחר קריירה ארוכת שנים בתירגום עברית-אנגלית ובניטור/ניתוח תקשורת בשגרירות ארצות הברית בישראל. בעלת תואר ראשון ביחסים בינלאומיים ומדעי המדינה. גרה בהרצליה.
רועי נוימן
ניצן נצר
מעצבת גרפית המתמחה במיתוג, פרינט וסושיאל מדיה. בוגרת המחלקה לתקשורת חזותית ב-HIT המכון הטכנולוגי חולון.
יוצרת עצמאית ומציגה בתערוכות שונות ברחבי הארץ.
ד”ר עו”ד שלי קמין פרידמן
משפטנית וחוקרת בתחום משפט בריאות הציבור. עוסקת בין היתר במתח בין זכויות הפרט לבין האינטרס הציבורי בתחום הבריאות.
בעבודת הדוקטורט בחנה את ההיבטים המשפטיים, האתיים והפוליטיים של אסטרטגיות לקידום היענות לחיסונים.
מרצה בתחום המשפט הרפואי ומשפט בריאות הציבור בשלוש אוניברסיטאות בישראל.
במקביל, מגשרת מוסמכת ובעלת משרד עו”ד העוסק בתביעות רשלנות רפואית.
עו”ד עדי שי
בעלת רשיון עריכת דין משנת 2002, מובילה את פרקטיקת המשפט החוקתי, הרגולציה והחקיקה וכן את תחום זכויות האדם במשרד עוה״ד DSM ושות׳, עו״ד עדי שי היא בעלת ניסיון בייצוג בוועדות הכנסת ובכתיבת ניירות עמדה בתחומי חקיקה שונים ובייזום ניסוח וליווי הצעות חקיקה תוך היכרות עם הליכים, כלים ומערכות פרלמנטריות.
עדי הינה המייסדת ויו״ר הועד המנהל של עמותת יסוד העוסקת בקידום זכויות יסוד ודמוקרטיה בהסברה, קידום מדיניות וחינוך.
השכלה:
אוניברסיטת תל אביב, תואר מאסטר (.E.MBA) במנהל עסקים 2010
אוניברסיטת בר אילן, תואר מאסטר (.LL.M) במשפטים 2006
אוניברסיטת רייכמן, תואר בוגר (.LL.B) במשפטים ותואר בוגר (A.B) במנהל עסקים 2001
חברת לשכת עורכי הדין בישראל משנת 2001
החמאס ביצע טבח בצעירים במסיבה, במשפחות בבתיהן, חטף נשים, קשישים וילדים. זה לא רק פשע מלחמה, של למעלה מ-1300 הרוגים, כ-200 חטופים ומעל ל-3000 פצועים, אלא התנהגות ברברית ולא אנושית שאין לה שום צידוק ולגיטימציה. אני יודעת שכל אחד ואחת מאיתנו מכיר מישהו שנהרג, נפצע או נחטף, או קשור בעקיפין לנפגעים דרך קרובי משפחה ומכרים. הלב נשבר.
בחשיכה האיומה שאופפת אותנו מתגלים סיפורי גבורה מתוך התופת של אזרחים ואנשי כוחות הביטחון, סולידריות של החברה הערבית והתייצבות מדהימה של אנשי המחאה והחברה האזרחית. עכשיו זה הזמן לתמוך האחד בשנייה.
האמירה של שר האוצר סמוטריץ’, שמציע להילחם בעזה כאילו אין שם חטופים, מקוממת כל-כך. הוא גילה יותר אמפתיה לפוגרומיסטים בחווארה, מאשר לילדים קטנים, קשישים, גברים, נשים – כל אלה הם כלום ושום דבר עבורו. סמוטריץ’ וחברי הממשלה חייבים לזכור, שגם במצב מלחמה צריך להימנע מפגיעה באוכלוסייה אזרחית לא מעורבת.
יום שני הקרוב, היום שבו ייפתח מושב החורף של הכנסת, יהיה גם יומה האחרון של נשיאת בית המשפט העליון, השופטת אסתר חיות, בתפקידה. מינוי המחליף שלה לא נראה באופק. ראש הממשלה, נתניהו, בזבז שנה שלמה על קידום מהפכה משטרית שנועדה להחליש את עצמאות מערכת המשפט ולחלץ אותו מהכלא, והתעלם באופן נפשע מכל אזהרות ראשי מערכת הביטחון בעבר ובהווה. בתום המלחמה, כשהביטחון יחזור לאזרחי ישראל, ממשלת החירום שהוקמה תצטרך להתפרק. מהכישלון הזה נתניהו וחברי ממשלתו לא יוכלו לברוח. מגיעה לנו ממשלה שמתייחסת ברצינות למדינה הזאת, לאזרחיה, כדי שתהיה לנו תקומה.
פרנסס רדאי
משמשת כפרופסור אמריטה בקתדרה לדיני עבודה ע”ש ליברמן, בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ומשמשת כפרופסור מן המניין במסלול האקדמי המכללה למינהל, שם היא מכהנת גם כיושבת ראש תוכנית המוסמך וכנשיאה של כבוד במרכז קונקורד לחקר קליטת המשפט הבינלאומי בישראל. רדאי הייתה חברה בקבוצת עבודה של מועצת זכויות האדם של האו”ם לעניין הפליה נגד נשים. נוסף על כך, היא פעילת זכויות אדם בולטת ופמיניסטית.
מרצה בכירה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. היא בעלת תואר שלישי בסוציולוגיה מאוניברסיטת תל-אביב (2015), פוסט-דוקטורט ב- Centre for Gender Studies, SOAS, University of London (2015-2016), פוסט-דוקטורט בחוג לסוציולוגיה באוניברסיטת תל-אביב (2016-2017), ופוסט-דוקטורט במכון המפרי לחקר חברתי, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2018-2020).
תחומי העניין של ד”ר מהא כרכבי-סבאח מתמקדים בקשר בין שינויים חברתיים, התנהגות משפחתית ואי-שוויון מגדרי בחברות הנמצאות בתהליכי שינוי ובאופן ספציפי בחברה הערבית פלסטינית בישראל. מחקריה מפנים את תשומת הלב לחקר חיי משפחה ותעסוקה, תוך הפעלה משולבת של “עדשה אתנית” ו”עדשה מגדרית” ושימת לב לנקודת המבט של נשים ערביות פלסטיניות, קבוצה המאופיינת בהצטלבויות בין מיקומי שוליים מרובים, שלאורך השנים נשארה סמויה מן העין המחקרית. מחקריה של ד”ר כרכבי-סבאח מפורסמים בכתבי-עת מקצועיים שפיטים ופרקים בספרים מדעיים הנחשבים כחלוצים בתחום של חקר משפחה, עבודה ושוויון מגדרי.