EN

ועדת החוץ והביטחון החליטה: דיוני ועדת החקירה בפרשת הצוללות יערכו בדלתיים פתוחות

פייסבוק
טוויטר
ווטסאפ
טלגרם
הישג לזכות הציבור לדעת ולמאבק של מכון זולת: ועדת החקירה הממלכתית לפרשת רכש הצוללות וכלי השיט תתקיים בדלתיים פתוחות. כך הוחלט בישיבת ועדת החוץ והבטחון של הכנסת בראשות ח”כ רם בן ברק, שהתקיימה ב15.3 בנוכחות חברי כנסת, בכירי מערכת הבטחון ונציגי החברה האזרחית ביניהן מנכ”לית זולת, עינת עובדיה, שייצגה את עמדת המכון כי יש לאפשר שקיפות מירבית.
.
בתום הישיבה, נערכה הצבעה בה הוחלט פה אחד שלא לאשר את החלטת הממשלה להטיל איפול על דיוני הוועדה. דיוני ועדת החקירה יהיו פתוחים לציבור וככל שנושאים נקודתיים דורשים איפול ליו”ר ועדת החקירה, נשיא בהמ”ש העליון לשעבר אשר גרוניס, תהיה סמכות להחליט על כך. כך תשמר זכות הציבור לדעת ויחוזק אמון הציבור בתהליך הבדיקה.
.
עינת עובדיה אמרה בדיון: “מונה שופט לעמוד בראשות הועדה, אשר גרוניס, שהיה נשיא בהמ”ש העליון ואם יאושר כאן האיפול אנחנו מעקרים מתוכן את הפעלת שיקול הדעת של השופט ולא מאפשרים לו לקבל החלטות. אני קוראת לחברי הועדה: אל תאשרו שום סעיף שמטיל איפול כזה או אחר”
.
לצפייה בדבריה המלאים:
.

לקריאה נוספת:

>> נייר העמדה שהוגש לועדת החוץ והבטחון בנושא שקיפות בדיוני ועדת החקירה לצוללות

פרנסס

פרנסס רדאי

משמשת כפרופסור אמריטה בקתדרה לדיני עבודה ע”ש ליברמן, בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ומשמשת כפרופסור מן המניין במסלול האקדמי המכללה למינהל, שם היא מכהנת גם כיושבת ראש תוכנית המוסמך וכנשיאה של כבוד במרכז קונקורד לחקר קליטת המשפט הבינלאומי בישראל. רדאי הייתה חברה בקבוצת עבודה של מועצת זכויות האדם של האו”ם לעניין הפליה נגד נשים. נוסף על כך, היא פעילת זכויות אדם בולטת ופמיניסטית.

ד”ר מהא כרכבי-סבאח

מרצה בכירה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. היא בעלת תואר שלישי בסוציולוגיה מאוניברסיטת תל-אביב (2015), פוסט-דוקטורט ב- Centre for Gender Studies, SOAS, University of London (2015-2016), פוסט-דוקטורט בחוג לסוציולוגיה באוניברסיטת תל-אביב (2016-2017), ופוסט-דוקטורט במכון המפרי לחקר חברתי, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2018-2020).
תחומי העניין של ד”ר מהא כרכבי-סבאח מתמקדים בקשר בין שינויים חברתיים, התנהגות משפחתית ואי-שוויון מגדרי בחברות הנמצאות בתהליכי שינוי ובאופן ספציפי בחברה הערבית פלסטינית בישראל. מחקריה מפנים את תשומת הלב לחקר חיי משפחה ותעסוקה, תוך הפעלה משולבת של “עדשה אתנית” ו”עדשה מגדרית” ושימת לב לנקודת המבט של נשים ערביות פלסטיניות, קבוצה המאופיינת בהצטלבויות בין מיקומי שוליים מרובים, שלאורך השנים נשארה סמויה מן העין המחקרית. מחקריה של ד”ר כרכבי-סבאח מפורסמים בכתבי-עת מקצועיים שפיטים ופרקים בספרים מדעיים הנחשבים כחלוצים בתחום של חקר משפחה, עבודה ושוויון מגדרי.

דילוג לתוכן