EN

דיוני ועדת החקירה הממלכתית לפרשת הצוללות: הסרת האיפול

פייסבוק
טוויטר
ווטסאפ
טלגרם

>> לקריאת חוות הדעת המלאה מאת עו”ד איתי מק

בחוות דעת זו, מפורטות הסיבות מדוע על ועדת חוץ ובטחון לסרב לאשר את החלטת הממשלה להטיל סודיות גורפת בוועדת החקירה הממלכתית לפרשת הצוללות. לדעת מכון זולת הסודיות הגורפת היא אבסורדית ופסולה, הן בנסיבות הספציפיות של פרשת הצוללות והן לאור פסיקת בג”ץ בעניין חשיבותה של הפומביות. דווקא בפרשת הצוללות, הפומביות קריטית לצורך אמון הציבור בוועדת החקירה הממלכתית, שכן מלכתחילה העמדות בוויכוח על עצם הקמתה נצבעו בצבעים פוליטיים עזים, וחלק משמעותי מהציבור בישראל סבור שמדובר בוועדה פוליטית שכל תפקידה לרדוף את ראש הממשלה לשעבר, בנימין נתניהו. חברת הכנסת מיכל רוזין (מרצ) דרשה, בהסתמך על חוות דעת זו, כינוס מיידי של ועדת החוץ הבטחון.

פרנסס

פרנסס רדאי

משמשת כפרופסור אמריטה בקתדרה לדיני עבודה ע”ש ליברמן, בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ומשמשת כפרופסור מן המניין במסלול האקדמי המכללה למינהל, שם היא מכהנת גם כיושבת ראש תוכנית המוסמך וכנשיאה של כבוד במרכז קונקורד לחקר קליטת המשפט הבינלאומי בישראל. רדאי הייתה חברה בקבוצת עבודה של מועצת זכויות האדם של האו”ם לעניין הפליה נגד נשים. נוסף על כך, היא פעילת זכויות אדם בולטת ופמיניסטית.

ד”ר מהא כרכבי-סבאח

מרצה בכירה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. היא בעלת תואר שלישי בסוציולוגיה מאוניברסיטת תל-אביב (2015), פוסט-דוקטורט ב- Centre for Gender Studies, SOAS, University of London (2015-2016), פוסט-דוקטורט בחוג לסוציולוגיה באוניברסיטת תל-אביב (2016-2017), ופוסט-דוקטורט במכון המפרי לחקר חברתי, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2018-2020).
תחומי העניין של ד”ר מהא כרכבי-סבאח מתמקדים בקשר בין שינויים חברתיים, התנהגות משפחתית ואי-שוויון מגדרי בחברות הנמצאות בתהליכי שינוי ובאופן ספציפי בחברה הערבית פלסטינית בישראל. מחקריה מפנים את תשומת הלב לחקר חיי משפחה ותעסוקה, תוך הפעלה משולבת של “עדשה אתנית” ו”עדשה מגדרית” ושימת לב לנקודת המבט של נשים ערביות פלסטיניות, קבוצה המאופיינת בהצטלבויות בין מיקומי שוליים מרובים, שלאורך השנים נשארה סמויה מן העין המחקרית. מחקריה של ד”ר כרכבי-סבאח מפורסמים בכתבי-עת מקצועיים שפיטים ופרקים בספרים מדעיים הנחשבים כחלוצים בתחום של חקר משפחה, עבודה ושוויון מגדרי.

דילוג לתוכן