ביום 5.2.2023 הכנסת קיימה דיון נוסף בסוגיית הכפפת מפכ”ל המשטרה לשר לבטחון פנים. מנכ”לית זולת, עינת עובדיה, שנכחה בדיון הקודם, הצטרפה גם לדיון הזה והציגה את עמדת המכון.
אלה הדברים שאמרה:
“יום לפני הבחירות, השר אמר למשפחות של נערי הגבעות שהם יקבלו חסינות פלילית ושאנשי הפרקליטות שחרטו על דגלם מלחמה בהתיישבות, יחפשו עבודה חדשה. אם אנחנו מסתכלים על הסעיפים שמסבירים מהי כפיפות ורואים הצהרות של פוליטיקאי שבאופן חד משמעי הוא בניגוד עניינים אינהרנטי עם אכיפה שוויונית, אנחנו מבינים היטב מה המטרה.
התיקונים המוצעים האלה יכשירו פגיעה אנושה בשוויון בפני החוק. זה יכשיר ויחמיר בעיות שכבר קיימות במשטרה ממילא של פרופיילינג ומדיניות של הפעלת כוח ואכיפה בררנית מול אוכלוסיות מוחלשות, מול קבוצות מיעוטים ומול קבוצות מפגינים בעלי דעות שהן לא הדעות הפוליטיות המסוימות של השר בן גביר. הבעיות האלה תועדו באינספור דוחות ממשלתיים ולא ממשלתיים. התיקון המוצע בעינינו יתיר לשר לביטחון לאומי להנחות את המשטרה לבצע אכיפה על פי דת, עדה, לאום, מין, מיגדר ומתוך יחס של עוינות אישית או יריבות פוליטית כנגד קבוצה מסוימת או כנגד פלוני מסוים.
השר יוכל להנחות מדיניות של אכיפה וחקירה של המשטרה באופן שזה ישרת את האינטרסים שלו או את האינטרסים של המקורבים שלו, או של הממשלה. הכפיפות והנאמנות של השוטרים תהיה קודם כל לשר ואחר כך לחוק. השוטר יבין שהוא רוצה לשמור ולהגן על עצמו ועל העבודה שלו. אם יש לשר מטרות אחרות בחוק הזה, שהן לא פוליטיזציה של המשטרה, שיגיע לוועדה ויגיד לציבור מה המטרות. בעיננו זה לא מנותק מצבר החקיקה שאנחנו רואים, שמבצע כאן מהפכה משטרית. אני קוראת לחברי הכנסת כאן להבין שהתכנית כוללת את הפוליטיזציה של מערכת המשפט, השידור הציבורי, מערכת אכיפת החוק והשמדת הפרדת הרשויות. הממשלה מעבירה את זה בשיטת הסלמי אבל אנחנו מבינים שזה חלק מתמונה כוללת”.
צפו:
>> לקריאה נוספת: “הכפפת המפכ”ל לשר לביטחון לאומי: פגיעה אנושה בשוויון בפני החוק”