EN

כנס באוניברסיטת רייכמן “משבר אמון – לא מאמינים לכם!” בהשתתפות נשיאת זולת, זהבה גלאון

פייסבוק
טוויטר
ווטסאפ
טלגרם

להשקת הספר “משבר אמון – השתקפות בתקשורת ובטלוויזיה”, מאת ד”ר עמית לביא דינור וד”ר יובל קרניאל, התקיים הפאנל “לא מאמינים לכם!” בבית הספר לתקשורת של אוניברסיטת רייכמן. נשיאת זולת זהבה גלאון, השתתפה בפאנל, לצדה המשפטן פרופ’ יניב רוזנאי, העיתונאית מיה איידן והחוקר נעם מנלה. 

זהבה גלאון דיברה על תופעת הפייק ניוז, שנחקרה בהרחבה בדוח של זולת המלווה בהצעות אופרטיביות לחקיקה. “רשתות הן כר נרחב למניפולציות”, אמרה “יש מי שמבין שהוא יכול להנדס אותן ולקחת עובדות ונרטיבים ולעשות בהם שימוש כדי לקדם אג’נדות. המנהיג שעשה ועדיין עושה שימוש בפייק ניוז כדי לקדם אג’נדה פולטית ולסמן אויבים, הוא בנימין נתניהו. הוא שכלל את השימוש בפייק ניוז כדי לקדם הסתה, דיבה והשחרה. זה נעשה באופן מכוון וזדוני, כאשר אדם צריך לקבל החלטות בתקופת בחירות ומקבל עובדות שקריות עם מניפולציות”.

צפו בדברי זהבה גלאון בכנס:

>> לצפייה בארוע במלואו הכנסו לכאן 

>> לקריאה נוספת: “פייק ניוז והפגיעה בזכויות אדם –  אתגרים ודרכי התמודדות”

פרנסס

פרנסס רדאי

משמשת כפרופסור אמריטה בקתדרה לדיני עבודה ע”ש ליברמן, בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ומשמשת כפרופסור מן המניין במסלול האקדמי המכללה למינהל, שם היא מכהנת גם כיושבת ראש תוכנית המוסמך וכנשיאה של כבוד במרכז קונקורד לחקר קליטת המשפט הבינלאומי בישראל. רדאי הייתה חברה בקבוצת עבודה של מועצת זכויות האדם של האו”ם לעניין הפליה נגד נשים. נוסף על כך, היא פעילת זכויות אדם בולטת ופמיניסטית.

ד”ר מהא כרכבי-סבאח

מרצה בכירה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. היא בעלת תואר שלישי בסוציולוגיה מאוניברסיטת תל-אביב (2015), פוסט-דוקטורט ב- Centre for Gender Studies, SOAS, University of London (2015-2016), פוסט-דוקטורט בחוג לסוציולוגיה באוניברסיטת תל-אביב (2016-2017), ופוסט-דוקטורט במכון המפרי לחקר חברתי, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2018-2020).
תחומי העניין של ד”ר מהא כרכבי-סבאח מתמקדים בקשר בין שינויים חברתיים, התנהגות משפחתית ואי-שוויון מגדרי בחברות הנמצאות בתהליכי שינוי ובאופן ספציפי בחברה הערבית פלסטינית בישראל. מחקריה מפנים את תשומת הלב לחקר חיי משפחה ותעסוקה, תוך הפעלה משולבת של “עדשה אתנית” ו”עדשה מגדרית” ושימת לב לנקודת המבט של נשים ערביות פלסטיניות, קבוצה המאופיינת בהצטלבויות בין מיקומי שוליים מרובים, שלאורך השנים נשארה סמויה מן העין המחקרית. מחקריה של ד”ר כרכבי-סבאח מפורסמים בכתבי-עת מקצועיים שפיטים ופרקים בספרים מדעיים הנחשבים כחלוצים בתחום של חקר משפחה, עבודה ושוויון מגדרי.

דילוג לתוכן