EN

עברה בקריאה טרומית: הצעת חוק “מצלמה לכל שוטר”

פייסבוק
טוויטר
ווטסאפ
טלגרם

הצלחה לזולת: ב-12 לינואר 2022, ח”כ אחמד טיבי (הרשימה המשותפת), העביר בקריאה טרומית את הצעת החוק שגיבשנו בנייר העמדה “מצלמה על כל שוטר – לחשוף את אלימות המשטרה, להגן על זכויות המפגינים”. על פי ההצעה, שוטרים יחוייבו להפעיל את מצלמות הגוף שעליהם בהפגנות; והמשטרה תחוייב להנגיש את  המידע המצולם לציבור ולתקשורת. שני השינויים הללו בעבודת המשטרה נועדו להפחית אלימות משטרתית, שהפכה למכה שפוגעת בכל המגזרים.

ההצעה התקבלה ברוב של 42 חברי כנסת מול 2.

צפו בהנמקתו של ח”כ אחמד טיבי, לפני ההצבעה:  

 

>> לקריאת נייר המדיניות של זולת “מצלמה על כל שוטר – לחשוף את אלימות המשטרה, להגן על זכויות המפגינים”

>> לקריאת נייר עמדה שהוגש לוועדת השרים לחקיקה, 7.1.2022 

פרנסס

פרנסס רדאי

משמשת כפרופסור אמריטה בקתדרה לדיני עבודה ע”ש ליברמן, בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ומשמשת כפרופסור מן המניין במסלול האקדמי המכללה למינהל, שם היא מכהנת גם כיושבת ראש תוכנית המוסמך וכנשיאה של כבוד במרכז קונקורד לחקר קליטת המשפט הבינלאומי בישראל. רדאי הייתה חברה בקבוצת עבודה של מועצת זכויות האדם של האו”ם לעניין הפליה נגד נשים. נוסף על כך, היא פעילת זכויות אדם בולטת ופמיניסטית.

ד”ר מהא כרכבי-סבאח

מרצה בכירה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. היא בעלת תואר שלישי בסוציולוגיה מאוניברסיטת תל-אביב (2015), פוסט-דוקטורט ב- Centre for Gender Studies, SOAS, University of London (2015-2016), פוסט-דוקטורט בחוג לסוציולוגיה באוניברסיטת תל-אביב (2016-2017), ופוסט-דוקטורט במכון המפרי לחקר חברתי, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2018-2020).
תחומי העניין של ד”ר מהא כרכבי-סבאח מתמקדים בקשר בין שינויים חברתיים, התנהגות משפחתית ואי-שוויון מגדרי בחברות הנמצאות בתהליכי שינוי ובאופן ספציפי בחברה הערבית פלסטינית בישראל. מחקריה מפנים את תשומת הלב לחקר חיי משפחה ותעסוקה, תוך הפעלה משולבת של “עדשה אתנית” ו”עדשה מגדרית” ושימת לב לנקודת המבט של נשים ערביות פלסטיניות, קבוצה המאופיינת בהצטלבויות בין מיקומי שוליים מרובים, שלאורך השנים נשארה סמויה מן העין המחקרית. מחקריה של ד”ר כרכבי-סבאח מפורסמים בכתבי-עת מקצועיים שפיטים ופרקים בספרים מדעיים הנחשבים כחלוצים בתחום של חקר משפחה, עבודה ושוויון מגדרי.

דילוג לתוכן