EN

הזכות לחיסון: התמודדות עם הססנות חיסונים

פייסבוק
טוויטר
ווטסאפ
טלגרם

>> לקריאת נייר העמדה המלא

נייר מדיניות זה של מכון זולת, אשר נכתב בשיתוף עם ארגון “רופאים לזכויות אדם“, הינו המשך לנייר המדיניות שכותרתו “הזכות לחיסון – התמודדות עם פגיעה בזכות לחיסונים” שפורסם בחודש ינואר 2021.

נוכח מבצע החיסונים בישראל, אשר החל בעודפי ביקוש ונתקל כעת בתופעת “הססנות חיסונים”, אנו מבקשים לדון בעקרונות לפיהם יש להתמודד עם הססנות חיסונים מפרספקטיבה של זכויות אדם וחברה. בחינת דרכי ההתמודדות שננקטו עד כה בישראל מובילה להמלצות יישומיות למקבלי ההחלטות.

התניית כניסה לעסקים או מקומות ציבוריים בהצגת “תו ירוק”, המעידה על כך שאדם מחוסן או מחלים, מעוררת מתח בין זכויות הפרט לבין אינטרס הכלל והיא בעייתית כאמצעי לקידום היענות לחיסונים, אם כי נדרשת לאור יתרונותיה בקידום פתיחת המשק בעת מגיפה.

מאמרים שפורסמו על נייר המדיניות:

>> 5.12.2021 – “החיסון עובד, אבל כפייתו תגרום נזק” מאת ד”ר עו”ד שלי קמין, ynet
>> 1.8.2021 – “הניחו להורים, הם לא סרבני חיסון” מאת ד”ר עו”ד שלי קמין, ynet

פרנסס

פרנסס רדאי

משמשת כפרופסור אמריטה בקתדרה לדיני עבודה ע”ש ליברמן, בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ומשמשת כפרופסור מן המניין במסלול האקדמי המכללה למינהל, שם היא מכהנת גם כיושבת ראש תוכנית המוסמך וכנשיאה של כבוד במרכז קונקורד לחקר קליטת המשפט הבינלאומי בישראל. רדאי הייתה חברה בקבוצת עבודה של מועצת זכויות האדם של האו”ם לעניין הפליה נגד נשים. נוסף על כך, היא פעילת זכויות אדם בולטת ופמיניסטית.

ד”ר מהא כרכבי-סבאח

מרצה בכירה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. היא בעלת תואר שלישי בסוציולוגיה מאוניברסיטת תל-אביב (2015), פוסט-דוקטורט ב- Centre for Gender Studies, SOAS, University of London (2015-2016), פוסט-דוקטורט בחוג לסוציולוגיה באוניברסיטת תל-אביב (2016-2017), ופוסט-דוקטורט במכון המפרי לחקר חברתי, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2018-2020).
תחומי העניין של ד”ר מהא כרכבי-סבאח מתמקדים בקשר בין שינויים חברתיים, התנהגות משפחתית ואי-שוויון מגדרי בחברות הנמצאות בתהליכי שינוי ובאופן ספציפי בחברה הערבית פלסטינית בישראל. מחקריה מפנים את תשומת הלב לחקר חיי משפחה ותעסוקה, תוך הפעלה משולבת של “עדשה אתנית” ו”עדשה מגדרית” ושימת לב לנקודת המבט של נשים ערביות פלסטיניות, קבוצה המאופיינת בהצטלבויות בין מיקומי שוליים מרובים, שלאורך השנים נשארה סמויה מן העין המחקרית. מחקריה של ד”ר כרכבי-סבאח מפורסמים בכתבי-עת מקצועיים שפיטים ופרקים בספרים מדעיים הנחשבים כחלוצים בתחום של חקר משפחה, עבודה ושוויון מגדרי.

דילוג לתוכן