EN

מדד זכויות האדם – ממצאי הסקר הראשון, פברואר 2021

פייסבוק
טוויטר
ווטסאפ
טלגרם

>> לקריאת הממצאים המלאים של סקר פברואר 2021 במסגרת פרוייקט מדד זכויות האדם – הכנסו לכאן

הסקר הראשון במסגרת פרויקט מדד זכויות האדם של מכון זולת מציע בעיקרו מבט כללי על עמדות הציבור הישראלי בנוגע לזכויות אדם בישראל והפגיעה בהן. הוא התבצע על רקע משבר הקורונה שנגזרותיו השונות הציבו איום על שלל זכויות אדם, וכן על רקע המשבר הפוליטי מהתמשך בישראל ולקראת סבב הבחירות הרביעי בתוך שנתיים, שהתקיים במרץ 2021.

הסקר התבסס על מחקר שנערך במחצית חודש פברואר 2021 בקרב מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל (גילאי 18+), בקרב 647 יהודים ו176 ערבים. איסוף הנתונים נעשה על ידי חברת Ipanel, כתיבת הסקר וניתוחו התבצעו על ידי לטם בסן-נייגט וחגי וייס מאוניברסיטת ויסקונן-מדיסון. 

מדד זכויות האדם של זולת – כל הסקרים 

Made with Visme

Made with Visme

Made with Visme

פרנסס

פרנסס רדאי

משמשת כפרופסור אמריטה בקתדרה לדיני עבודה ע”ש ליברמן, בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ומשמשת כפרופסור מן המניין במסלול האקדמי המכללה למינהל, שם היא מכהנת גם כיושבת ראש תוכנית המוסמך וכנשיאה של כבוד במרכז קונקורד לחקר קליטת המשפט הבינלאומי בישראל. רדאי הייתה חברה בקבוצת עבודה של מועצת זכויות האדם של האו”ם לעניין הפליה נגד נשים. נוסף על כך, היא פעילת זכויות אדם בולטת ופמיניסטית.

ד”ר מהא כרכבי-סבאח

מרצה בכירה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. היא בעלת תואר שלישי בסוציולוגיה מאוניברסיטת תל-אביב (2015), פוסט-דוקטורט ב- Centre for Gender Studies, SOAS, University of London (2015-2016), פוסט-דוקטורט בחוג לסוציולוגיה באוניברסיטת תל-אביב (2016-2017), ופוסט-דוקטורט במכון המפרי לחקר חברתי, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2018-2020).
תחומי העניין של ד”ר מהא כרכבי-סבאח מתמקדים בקשר בין שינויים חברתיים, התנהגות משפחתית ואי-שוויון מגדרי בחברות הנמצאות בתהליכי שינוי ובאופן ספציפי בחברה הערבית פלסטינית בישראל. מחקריה מפנים את תשומת הלב לחקר חיי משפחה ותעסוקה, תוך הפעלה משולבת של “עדשה אתנית” ו”עדשה מגדרית” ושימת לב לנקודת המבט של נשים ערביות פלסטיניות, קבוצה המאופיינת בהצטלבויות בין מיקומי שוליים מרובים, שלאורך השנים נשארה סמויה מן העין המחקרית. מחקריה של ד”ר כרכבי-סבאח מפורסמים בכתבי-עת מקצועיים שפיטים ופרקים בספרים מדעיים הנחשבים כחלוצים בתחום של חקר משפחה, עבודה ושוויון מגדרי.

דילוג לתוכן