EN

שאילתה לסגן שר הבריאות: ח”כ אלעזר שטרן מצטט את דוח זולת על זקנים בקורונה

פייסבוק
טוויטר
ווטסאפ
טלגרם

ח”כ אלעזר שטרן (“יש עתיד”) הציג שאילתה לסגן שר הבריאות, יואב קיש, בדבר הערכות משרד הבריאות לטיפול בקשישים בתקופת הסגר השלישי במגיפת הקורונה. שטרן ציטט את דוח זולת על כל מחדלי הטיפול בטיפול בקשישים בסבבים הקודמים:

“ראית כמוני שבירושלים מצאו השבוע שתי גופות של עריריים, אחת מהן של אדם מבוגר שמת ימים או שבועות בתוך הבית ואף אחד לא היה שם. לפי דוח של מכון זולת שפורסם בחודש שעבר עולה תמונה קשה של הפקרת אוכלוסיית הקשישים בישראל בתוך עונת החורף הקרובה. ברצוני לשאול, האם למשרד הבריאות יש תכנית הערכות מוכנה לחורף, מיוחדת עבור אוכלוסיית הקשישים?”

לקריאת הדוח המלא של זולת על זכויות אדם של זקנים בקורונה

Screenshot 11-22-2021 09.46.38

פרנסס

פרנסס רדאי

משמשת כפרופסור אמריטה בקתדרה לדיני עבודה ע”ש ליברמן, בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ומשמשת כפרופסור מן המניין במסלול האקדמי המכללה למינהל, שם היא מכהנת גם כיושבת ראש תוכנית המוסמך וכנשיאה של כבוד במרכז קונקורד לחקר קליטת המשפט הבינלאומי בישראל. רדאי הייתה חברה בקבוצת עבודה של מועצת זכויות האדם של האו”ם לעניין הפליה נגד נשים. נוסף על כך, היא פעילת זכויות אדם בולטת ופמיניסטית.

ד”ר מהא כרכבי-סבאח

מרצה בכירה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. היא בעלת תואר שלישי בסוציולוגיה מאוניברסיטת תל-אביב (2015), פוסט-דוקטורט ב- Centre for Gender Studies, SOAS, University of London (2015-2016), פוסט-דוקטורט בחוג לסוציולוגיה באוניברסיטת תל-אביב (2016-2017), ופוסט-דוקטורט במכון המפרי לחקר חברתי, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2018-2020).
תחומי העניין של ד”ר מהא כרכבי-סבאח מתמקדים בקשר בין שינויים חברתיים, התנהגות משפחתית ואי-שוויון מגדרי בחברות הנמצאות בתהליכי שינוי ובאופן ספציפי בחברה הערבית פלסטינית בישראל. מחקריה מפנים את תשומת הלב לחקר חיי משפחה ותעסוקה, תוך הפעלה משולבת של “עדשה אתנית” ו”עדשה מגדרית” ושימת לב לנקודת המבט של נשים ערביות פלסטיניות, קבוצה המאופיינת בהצטלבויות בין מיקומי שוליים מרובים, שלאורך השנים נשארה סמויה מן העין המחקרית. מחקריה של ד”ר כרכבי-סבאח מפורסמים בכתבי-עת מקצועיים שפיטים ופרקים בספרים מדעיים הנחשבים כחלוצים בתחום של חקר משפחה, עבודה ושוויון מגדרי.

דילוג לתוכן