EN

יום שלישי, ה - 23 במאי 2023, 21:00 | הכנס יערך בZOOM, לינק ישלח בהרשמה מראש

.
לו”ז הוובינר:

21:00 דברי פתיחה: זהבה גלאון, נשיאת זולת

21:10 מהפכה משטרית זה לא בריא
דיון בהנחיית פרופ’ חגי לוין, יו”ר איגוד רופאי בריאות הציבור בישראל

בהשתתפות:

פרופ’ בשארה בשארת, מומחה ברפואת משפחה, יו״ר שותף של הפורום האזרחי לקידום בריאות בגליל, יו״ר החברה לבריאות האוכלוסייה הערבית בהסתדרות הרפואית.
ד”ר עידו לוריא, פסיכיאטר בשירות הציבורי ויו”ר החברה הישראלית לבריאות הנפש בקהילה של ההסתדרות הרפואית.
פרופ’ דורית ניצן, מנהלת התוכנית לרפואת חירום בבית הספר לבריאות הציבור וראש המרכז למערכות מזון, בריאות אחת וחוסן, אוניברסיטת בן גוריון.
ד״ר עו״ד שלי קמין-פרידמן, מומחית משפט רפואי ומשפט בריאות הציבור ועמיתת מחקר מכון זולת.

21:55 דמוקרטיה ובריאות: לקחים מהניסיון הבינלאומי

ראיון עם  פרופ’ מרטין מקי, הנשיא לשעבר של איגוד בריאות הציבור האירופי ומומחה בינלאומי למדיניות בריאות.
מראיינת: אליסון קפלן סומר, ‏עיתונאית הארץ ‏והמנחה של הפודקאסט Haaretz Weekly

הראיון יתורגם סימולנטית לעברית

22:20 דברי סיכום

פרופ’ נדב דוידוביץ’, יו”ר פורום בריאות הציבור, חבר ועד מנהל של של איגוד בתי הספר לבריאות הציבור באירופה.

פרנסס

פרנסס רדאי

משמשת כפרופסור אמריטה בקתדרה לדיני עבודה ע”ש ליברמן, בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ומשמשת כפרופסור מן המניין במסלול האקדמי המכללה למינהל, שם היא מכהנת גם כיושבת ראש תוכנית המוסמך וכנשיאה של כבוד במרכז קונקורד לחקר קליטת המשפט הבינלאומי בישראל. רדאי הייתה חברה בקבוצת עבודה של מועצת זכויות האדם של האו”ם לעניין הפליה נגד נשים. נוסף על כך, היא פעילת זכויות אדם בולטת ופמיניסטית.

ד”ר מהא כרכבי-סבאח

מרצה בכירה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. היא בעלת תואר שלישי בסוציולוגיה מאוניברסיטת תל-אביב (2015), פוסט-דוקטורט ב- Centre for Gender Studies, SOAS, University of London (2015-2016), פוסט-דוקטורט בחוג לסוציולוגיה באוניברסיטת תל-אביב (2016-2017), ופוסט-דוקטורט במכון המפרי לחקר חברתי, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2018-2020).
תחומי העניין של ד”ר מהא כרכבי-סבאח מתמקדים בקשר בין שינויים חברתיים, התנהגות משפחתית ואי-שוויון מגדרי בחברות הנמצאות בתהליכי שינוי ובאופן ספציפי בחברה הערבית פלסטינית בישראל. מחקריה מפנים את תשומת הלב לחקר חיי משפחה ותעסוקה, תוך הפעלה משולבת של “עדשה אתנית” ו”עדשה מגדרית” ושימת לב לנקודת המבט של נשים ערביות פלסטיניות, קבוצה המאופיינת בהצטלבויות בין מיקומי שוליים מרובים, שלאורך השנים נשארה סמויה מן העין המחקרית. מחקריה של ד”ר כרכבי-סבאח מפורסמים בכתבי-עת מקצועיים שפיטים ופרקים בספרים מדעיים הנחשבים כחלוצים בתחום של חקר משפחה, עבודה ושוויון מגדרי.

דילוג לתוכן