בעקבות הפעילות המדאיגה של המשטרה נגד מפגינים במהלך המלחמה עם איראן, שאף כללה מעצר וחיפוש בעירום על מפגינות לצד הגבלה של הפגנות שקטות ופיזורן בכוח, פנה מכון זולת אל היועץ המשפטי למשטרת ישראל ואל המפכ״ל בדרישה לתת הנחיות פיקודיות ברורות שימנעו משוטרים לפזר הפגנות חוקיות, וכן ולפתוח בהליכים משמעתיים נגד קצינים שפעלו בניגוד לדין.
בפנייתנו מיום 23.6.25 הבהרנו כי המצב המיוחד שהוכרז בעורף אינו מעניק למשטרה סמכות לפיזור מחאות שקטות, במיוחד אלה המתקיימות בהתאם למגבלות ההתקהלות. כמו כן הדגשנו כי אמון הציבור במשטרה הוא בעל חשיבות מכרעת, וכי אם ימשיך להיווצר הרושם שהמשטרה פועלת ממניעים פוליטיים, אמון הציבור יתערער והדבר יפגע ביכולתה למלא את תפקידה כראוי בעתות חירום.
עוד התרענו בפנייה כי מהמקרים החוזרים של עיכוב מפגינות והחיפוש על גופן בעירום עולה חשד לדפוס פעולה חדש, לא חוקי ומבזה במיוחד המופנה כלפי נשים מפגינות – וכי בהיעדר חשד סביר ועילה ברורה, חיפוש כזה מהווה פגיעה מינית לכל דבר.
בתגובה לפנייתנו אישרה המשטרה כי אכן בוצע חיפוש על גופן של המפגינות שנעצרו, אך נטען כי הדבר נעשה ״בהתאם לדין… ובהתאם לחששות ולחשדות שהיו באותה עת בפני השוטרות״, מבלי להסביר או לנמק את הטענה, ומנגד נאמר כי ״יחודדו ההנחיות במשטרת ישראל בנוגע להפעלת סמכויות המעצר והחיפוש באירועים מסוג זה״, מבלי להבהיר באילו הנחיות מדובר.
יודגש שהחוק אמנם מקנה למשטרה סמכות לבצע חיפוש בעירום טרם מעצר, אך הוא מתנה זאת במידע אובייקטיבי וחשד סביר, ולא בתחושות סובייקטיביות של שוטרות. החיפוש בעירום, וכן הפעולות האחרות שנקטה המשטרה נגד המפגינים, נעשו בניגוד לדין וכחלק מהתנהלות חוזרת ונשנית של המשטרה הפועלת לדיכוי מחאה בניגוד לחוק ולפסיקות בית המשפט.