בדיון שנערך ב-30.3.25 וועדת החוקה של הכנסת, בנוגע ל״הצעת חוק לתיקון חוק החברות: ממשל תאגידי בחברות ציבורית שאין בהן בעל שליטה״, ייצגה את עמדת מכון זולת ד״ר קרן בר חווה הציגה תוצאות של סקר שנערך על ידה עם פרופ׳ אורלי שדה. עמדתנו, המבוטאת בנייר העמדה שהוגש לוועדה, היא כי הצעת החוק ממשיכה את המגמה הקיימת בחקיקה הנוכחית, שאינה מבטיחה ייצוג משמעותי לנשים בדירקטוריונים, למעט מינוי סמלי של אישה אחת. כך, במקום לנצל את ההזדמנות ההיסטורית לשנות מציאות – ההצעה מנציחה את אי-השוויון.
במסגרת הסקר, הופץ בקבוצת וואטסאפ של 600 דירקטוריות ישראליות שאלון קצר, עליו השיבו כ-106 נשים: 77% מהדירקטוריות תמכו בחקיקה מחייבת כצעד חיוני להגדלת מספר הנשים בדירקטוריונים, לעומת 21% בלבד שהעדיפו פתרונות רכים כמו "אמץ או גלה".
ד״ר בר חווה אמרה בדיון:
״הפורום מבית איגוד הדירקטוריות כולל 700 נשים, בכירות בדירקטוריונים במשק ופה אחד כולן אמרו שחייב להיות שינוי – יותר מדירקטורית אחת. אין דרך אחרת. גם היום כשקוראים לי לדירקטוריונים, אחרי 18 שנה, גם בעמותות, אז תמיד אומרים לי, ׳היה צריך אישה אחת׳, זה עדיין לא נעלם. זה עדיין קיים, וזה חייב להשתנות. באירופה זה השתנה, אין דרך אחרת לנשים להתקדם חוץ מזה.
הייתה היענות מטורפת של נשים בקרב הדירקטוריות הבכירות, כי זה באמת עניין אותן. בחיים לא ענו לי כל כך הרבה נשים על סקר בכזאת מהירות. 77 אחוז בעד שינוי חקיקה, והשאר אמרו, אם לפחות אין חקיקה, אז בואו נכניס ׳אמץ או גלה׳ – לפחות שיהיה איזשהו מונח שיהיה כתוב: בדירקטוריון שלנו, יש 30% הלוואי 40% נשים, לפחות לגלות משהו, להבין שזה חייב להיות״.
צפו בדבריה המלאים של ד״ר בר חווה: