EN

שיטור יתר במחאה: הסכנה בפוליטיזציה של המשטרה

פייסבוק
טוויטר
ווטסאפ
טלגרם

>> לקריאת נייר העמדה המלא

 

נייר עמדה זה מוגש לוועדה לבטחון לאומי של הכנסת, לדיון בנושא מעצרים אלימים של מפגינים נגד המהפכה המשטרית. 

הפעלת כוח מצד המשטרה כלפי מפגינים הכוללת מעצרי שווא, הטלת מגבלות בחוסר סמכות ואלימות משטרתית חרף היעדר אלימות מצד המוחים מפרה שורת הוראות מחייבות שנפסקו על ידי בג”ץ בנושא חופש המחאה נגד הממשלה. לאור העובדה כי המפגינים מוחים נגד כוונת הממשלה להרחיב את סמכויותיה ולהחליש את מערכת המשפט, הפרת הוראות החוק והפסיקה הקיימת בהקשר זה מעלה חשש בלתי נמנע מפני פוליטיזציה של משטרת ישראל, ומטילה צל כבד על יכולתה למלא את תפקידה כאמונה על שמירת זכות המחאה של אזרחי מדינת ישראל.

נוכח תיקוני חקיקה חריגים שבוצעו בהתאם להסכמים הקואליציוניים אשר מקנים לשר לביטחון לאומי סמכויות התערבות בסדרי המשטרה המקצועיים, יחד עם התבטאויותיו בדבר ציפיותיו מן המשטרה לפעול באלימות כנגד מוחים בלתי-אלימים על רקע התנגדותם הפוליטית לשלטונו, נוצר סיכון ממשי למשבר אמון חמור בין מאות אלפי אזרחים לבין משטרת ישראל, ותדמיתה העצמאית ניזוקה באופן נרחב.

 

פרנסס

פרנסס רדאי

משמשת כפרופסור אמריטה בקתדרה לדיני עבודה ע”ש ליברמן, בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ומשמשת כפרופסור מן המניין במסלול האקדמי המכללה למינהל, שם היא מכהנת גם כיושבת ראש תוכנית המוסמך וכנשיאה של כבוד במרכז קונקורד לחקר קליטת המשפט הבינלאומי בישראל. רדאי הייתה חברה בקבוצת עבודה של מועצת זכויות האדם של האו”ם לעניין הפליה נגד נשים. נוסף על כך, היא פעילת זכויות אדם בולטת ופמיניסטית.

ד”ר מהא כרכבי-סבאח

מרצה בכירה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. היא בעלת תואר שלישי בסוציולוגיה מאוניברסיטת תל-אביב (2015), פוסט-דוקטורט ב- Centre for Gender Studies, SOAS, University of London (2015-2016), פוסט-דוקטורט בחוג לסוציולוגיה באוניברסיטת תל-אביב (2016-2017), ופוסט-דוקטורט במכון המפרי לחקר חברתי, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2018-2020).
תחומי העניין של ד”ר מהא כרכבי-סבאח מתמקדים בקשר בין שינויים חברתיים, התנהגות משפחתית ואי-שוויון מגדרי בחברות הנמצאות בתהליכי שינוי ובאופן ספציפי בחברה הערבית פלסטינית בישראל. מחקריה מפנים את תשומת הלב לחקר חיי משפחה ותעסוקה, תוך הפעלה משולבת של “עדשה אתנית” ו”עדשה מגדרית” ושימת לב לנקודת המבט של נשים ערביות פלסטיניות, קבוצה המאופיינת בהצטלבויות בין מיקומי שוליים מרובים, שלאורך השנים נשארה סמויה מן העין המחקרית. מחקריה של ד”ר כרכבי-סבאח מפורסמים בכתבי-עת מקצועיים שפיטים ופרקים בספרים מדעיים הנחשבים כחלוצים בתחום של חקר משפחה, עבודה ושוויון מגדרי.

דילוג לתוכן