EN

על היעדר ההומניות של הכיבוש: נשים פלסטיניות ממזרח ירושלים מדברות

פייסבוק
טוויטר
ווטסאפ
טלגרם

>> לקריאת הדוח המלא לחצו כאן 

דוח זה הוא פרי מחקרה של עו”ד ג’ולייט אבועיון על אודות קשיי היומיום של נשים פלסטיניות החיות תחת הכיבוש הישראלי במזרח ירושלים. המידע נאסף באמצעות ראיונות עומק בשפה הערבית עם עשר נשים פלסטיניות מרקעים ומאזורים שונים במזרח העיר. המחקר מבקש לתרום לחידוד ההכרה וההבנה של ההשפעות המורכבות של הכיבוש המתמשך בידי ישראל והסיפוח המעמיק של מזרח ירושלים באמצעות סיפוריהן האישיים של המרואיינות.

הדוח כולל ניתוח של דברי המרואיינות, של החוויה היומיומית שלהן ושל התובנות שלהן באשר לחייהן של נשים פלסטיניות תושבות מזרח ירושלים, של היקף ההפרות של זכויות האדם שאותן הן חוות על בסיס יומיומי וכן פתרונות מדיניים אופציונאליים שהן העלו לסוגיית ירושלים.

צילום: A Christmas Story by Tanya Habjouqa

פרנסס

פרנסס רדאי

משמשת כפרופסור אמריטה בקתדרה לדיני עבודה ע”ש ליברמן, בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ומשמשת כפרופסור מן המניין במסלול האקדמי המכללה למינהל, שם היא מכהנת גם כיושבת ראש תוכנית המוסמך וכנשיאה של כבוד במרכז קונקורד לחקר קליטת המשפט הבינלאומי בישראל. רדאי הייתה חברה בקבוצת עבודה של מועצת זכויות האדם של האו”ם לעניין הפליה נגד נשים. נוסף על כך, היא פעילת זכויות אדם בולטת ופמיניסטית.

ד”ר מהא כרכבי-סבאח

מרצה בכירה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. היא בעלת תואר שלישי בסוציולוגיה מאוניברסיטת תל-אביב (2015), פוסט-דוקטורט ב- Centre for Gender Studies, SOAS, University of London (2015-2016), פוסט-דוקטורט בחוג לסוציולוגיה באוניברסיטת תל-אביב (2016-2017), ופוסט-דוקטורט במכון המפרי לחקר חברתי, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2018-2020).
תחומי העניין של ד”ר מהא כרכבי-סבאח מתמקדים בקשר בין שינויים חברתיים, התנהגות משפחתית ואי-שוויון מגדרי בחברות הנמצאות בתהליכי שינוי ובאופן ספציפי בחברה הערבית פלסטינית בישראל. מחקריה מפנים את תשומת הלב לחקר חיי משפחה ותעסוקה, תוך הפעלה משולבת של “עדשה אתנית” ו”עדשה מגדרית” ושימת לב לנקודת המבט של נשים ערביות פלסטיניות, קבוצה המאופיינת בהצטלבויות בין מיקומי שוליים מרובים, שלאורך השנים נשארה סמויה מן העין המחקרית. מחקריה של ד”ר כרכבי-סבאח מפורסמים בכתבי-עת מקצועיים שפיטים ופרקים בספרים מדעיים הנחשבים כחלוצים בתחום של חקר משפחה, עבודה ושוויון מגדרי.

דילוג לתוכן