EN

مشروع مؤشر حقوق الإنسان – نتائج المسح الثالث، تموز/ يوليو 2022

>> لقراءة النتائج الكاملة لاستطلاع تموز/يوليو 2022 في إطار مشروع مؤشر حقوق الإنسان – انقروا هنا


المسح الثالث في إطار مشروع مؤشر حقوق الإنسان التابع لمعهد “زولات” هو نتاج تعاون مع “معهد الحرية والمسؤولية” في جامعة رايخمان. ركز المسح على إمكانية تعزيز الحوار اليهودي-العربي في جهاز التربية والتعليم. تم طرح السؤال عما إذا كان على جهاز التّربية والتّعليم الإسرائيلي أن يعمل من أجل رفع أو الحدّ من وتيرة اللّقاءات ما بين الطلاب اليهود والعرب كجزء من إطار التّعليم المدرسيّ. تُشير النتائج التي تم الحصول عليها إلى وجود فجوة كبيرة بين الرغبة المذكورة سابقًا لدى الجمهور العربي والجمهور اليهودي وكذلك إلى فجوات متعلقة بالآراء السياسية للمُستَطلَعين. في الآن ذاته، تظهر النتائج أن هناك دعمًا واسعًا لدى اليساريين وأنصار الوسط السياسي في رفع وتيرة مثل هذه اللقاءات.

يجب أن ينعكس أي تحرك للقضاء على التمييز المؤسسي ضد الفلسطينيين مواطني إسرائيل ليس فقط في المطلب الشرعي للمساواة في الميزانيات، ولكن أيضًا في الجهد نشط لاحترام ومعرفة تاريخ وذاكرة الأقلية. وعليه، فإن سياسة الفصل طويلة الأمد تتطلب مبادرة نشطة للقاء دون وسيط بين الطلاب اليهود والعرب، من أجل مساعدتهم على التغلب على الحواجز والقوالب النمطية السلبية والتعرف على السّرديّات المختلفة. مثل هذا الحوار المشترك ضروري لخلق عالم من مفاهيم المساواة، يجتاز مجرّد الاتصال بين الطلاب.

Made withVisme

Made withVisme

Made withVisme

פרנסס

פרנסס רדאי

משמשת כפרופסור אמריטה בקתדרה לדיני עבודה ע”ש ליברמן, בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ומשמשת כפרופסור מן המניין במסלול האקדמי המכללה למינהל, שם היא מכהנת גם כיושבת ראש תוכנית המוסמך וכנשיאה של כבוד במרכז קונקורד לחקר קליטת המשפט הבינלאומי בישראל. רדאי הייתה חברה בקבוצת עבודה של מועצת זכויות האדם של האו”ם לעניין הפליה נגד נשים. נוסף על כך, היא פעילת זכויות אדם בולטת ופמיניסטית.

ד”ר מהא כרכבי-סבאח

מרצה בכירה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. היא בעלת תואר שלישי בסוציולוגיה מאוניברסיטת תל-אביב (2015), פוסט-דוקטורט ב- Centre for Gender Studies, SOAS, University of London (2015-2016), פוסט-דוקטורט בחוג לסוציולוגיה באוניברסיטת תל-אביב (2016-2017), ופוסט-דוקטורט במכון המפרי לחקר חברתי, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2018-2020).
תחומי העניין של ד”ר מהא כרכבי-סבאח מתמקדים בקשר בין שינויים חברתיים, התנהגות משפחתית ואי-שוויון מגדרי בחברות הנמצאות בתהליכי שינוי ובאופן ספציפי בחברה הערבית פלסטינית בישראל. מחקריה מפנים את תשומת הלב לחקר חיי משפחה ותעסוקה, תוך הפעלה משולבת של “עדשה אתנית” ו”עדשה מגדרית” ושימת לב לנקודת המבט של נשים ערביות פלסטיניות, קבוצה המאופיינת בהצטלבויות בין מיקומי שוליים מרובים, שלאורך השנים נשארה סמויה מן העין המחקרית. מחקריה של ד”ר כרכבי-סבאח מפורסמים בכתבי-עת מקצועיים שפיטים ופרקים בספרים מדעיים הנחשבים כחלוצים בתחום של חקר משפחה, עבודה ושוויון מגדרי.

דילוג לתוכן