EN

כנס של המכון למדיניות העם היהודי בהשתתפות נשיאת זולת זהבה גלאון

פייסבוק
טוויטר
ווטסאפ
טלגרם

המכון למדיניות העם היהודי, קיים כנס שנושאו: “אוקראינה כמשל: שיקולים מוסריים במדיניות חוץ של ישראל”. את הכנס פתחו פרופ’ ידידה שטרן, נשיא המכון; ואמירה אהרונוביץ’, מנכ”לית הסוכנות. נשיאת זולת זהבה גלאון השתתפה במושב שהוקדש לזירה הפלסטינית, ודיברה על הקשר בין המלחמה באוקראינה והכיבוש, שזה עתה צויינו לו 55 שנים.

“מדינת ישראל לא הפעילה ממשל צבאי רק חצי שנה מאז 1966, על הפלסטינים אזרחי המדינה או בשטחים”, אמרה גלאון, “תמיד הסבירו לנו שאנחנו שולטים בפלסטינים וצריך להפרד מהם כי זה צורך אסטרטגי כי המשך השליטה יפגע בנו. אף ממשלה לא קמה ואמרה בשיח של מוסר, אי אפשר לשלוט על מיליוני בני אדם כי זה לא מוסרי. לא אמרו את זה ברמת מדיניות החוץ של ישראל. מה יהיה בשנת המאה למדינה?”

צפו:

 

פרנסס

פרנסס רדאי

משמשת כפרופסור אמריטה בקתדרה לדיני עבודה ע”ש ליברמן, בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ומשמשת כפרופסור מן המניין במסלול האקדמי המכללה למינהל, שם היא מכהנת גם כיושבת ראש תוכנית המוסמך וכנשיאה של כבוד במרכז קונקורד לחקר קליטת המשפט הבינלאומי בישראל. רדאי הייתה חברה בקבוצת עבודה של מועצת זכויות האדם של האו”ם לעניין הפליה נגד נשים. נוסף על כך, היא פעילת זכויות אדם בולטת ופמיניסטית.

ד”ר מהא כרכבי-סבאח

מרצה בכירה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. היא בעלת תואר שלישי בסוציולוגיה מאוניברסיטת תל-אביב (2015), פוסט-דוקטורט ב- Centre for Gender Studies, SOAS, University of London (2015-2016), פוסט-דוקטורט בחוג לסוציולוגיה באוניברסיטת תל-אביב (2016-2017), ופוסט-דוקטורט במכון המפרי לחקר חברתי, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2018-2020).
תחומי העניין של ד”ר מהא כרכבי-סבאח מתמקדים בקשר בין שינויים חברתיים, התנהגות משפחתית ואי-שוויון מגדרי בחברות הנמצאות בתהליכי שינוי ובאופן ספציפי בחברה הערבית פלסטינית בישראל. מחקריה מפנים את תשומת הלב לחקר חיי משפחה ותעסוקה, תוך הפעלה משולבת של “עדשה אתנית” ו”עדשה מגדרית” ושימת לב לנקודת המבט של נשים ערביות פלסטיניות, קבוצה המאופיינת בהצטלבויות בין מיקומי שוליים מרובים, שלאורך השנים נשארה סמויה מן העין המחקרית. מחקריה של ד”ר כרכבי-סבאח מפורסמים בכתבי-עת מקצועיים שפיטים ופרקים בספרים מדעיים הנחשבים כחלוצים בתחום של חקר משפחה, עבודה ושוויון מגדרי.

דילוג לתוכן