EN

וובינר של “ארץ לכולם” בהשתתפות נשיאת זולת, זהבה גלאון

פייסבוק
טוויטר
ווטסאפ
טלגרם

תנועת “ארץ לכולם” ארחה את נשיאת זולת, זהבה גלאון לפאנל בנושא “שתי מדינות, אבל איך?” שנערך בזום. בארוע נכחו גם ח”כ איימן עודה, ח”כ מוסי רז, העיתונאי מירון רפפורט והסוציולוג אמיר פח’ורי.

מדבריה של זהבה גלאון:

55 שנים שאנחנו שולטים בשטחים, אמרו לנו שזה זמני,  עד  שיהיה פרטנר פלסטיני והזמני הוא כבר 55 שנה. נתניהו הצליח לקבע את התודעה שהוא הוריד את הבעיה הפלסטינית מסדר היום וגם נפתלי בנט הסביר לנו שהישראלים לא מתעוררים וחושבים על הבעיה הפלסטינית. ראינו בפסגת הנגב איך הפלסטינים נדחקו וכולם מדברים על שלום כלכלי. אבל בעיני הכל הוא מימוש עקרון השוויון. הדרך היחידה והמרכזית לקדם את השוויון היא להביא לסיום הכיבוש. האם אנחנו יכולים להשאר במודל הישן, מתווה קלינטון, חלוקה שהוצעה לגבי גבולות ירושלים – האם יש לזה התכנות כשהמציאות בשטח היא של בניית  עוד ועוד התנחלויות ומאחזים בלתי חוקיים, שבמקום להסיר אותם עוד מחברים אותם לחשמל? בעיני זה הופך ליותר ויותר קשה. אבל מכל הפתרונות המוצעים, פתרון שתי המדינות הוא זה שיכול להתממש. אני לא בטוחה שרעיוונת אחרים נהיים יותר ראלים, כי קברו את פתרון שתי המדינות קבורת חמור. ברור שפתרון של מדינה אחת הוא הזיה. נהר של דם זורם ביננו, אין נוכל לחיות תחת מסגרת ארגונית אחת? אם זה יקרה זה יהיה מיעוט יהודי ששולט ברוב ערבי.

נקודת המוצא שלי היא מימוש עקרון השוויון , הזכות להגדרה עצמית. בעיני אין זכות חשובה יותר במסגרת הזכויות שאנחנו רוצים להעניק לכל בני האדם, לממש את הזכות להגדרה עצמית, מימוש פולטי, לבחור ולהבחר. מושג ההפרדה חותר תחת העקרון הזה”. 

את הפאנל המלא ניתן לראות בלינק הזה.

לצפייה בדבריה של זהבה גלאון, ראו:

 

פרנסס

פרנסס רדאי

משמשת כפרופסור אמריטה בקתדרה לדיני עבודה ע”ש ליברמן, בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ומשמשת כפרופסור מן המניין במסלול האקדמי המכללה למינהל, שם היא מכהנת גם כיושבת ראש תוכנית המוסמך וכנשיאה של כבוד במרכז קונקורד לחקר קליטת המשפט הבינלאומי בישראל. רדאי הייתה חברה בקבוצת עבודה של מועצת זכויות האדם של האו”ם לעניין הפליה נגד נשים. נוסף על כך, היא פעילת זכויות אדם בולטת ופמיניסטית.

ד”ר מהא כרכבי-סבאח

מרצה בכירה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. היא בעלת תואר שלישי בסוציולוגיה מאוניברסיטת תל-אביב (2015), פוסט-דוקטורט ב- Centre for Gender Studies, SOAS, University of London (2015-2016), פוסט-דוקטורט בחוג לסוציולוגיה באוניברסיטת תל-אביב (2016-2017), ופוסט-דוקטורט במכון המפרי לחקר חברתי, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2018-2020).
תחומי העניין של ד”ר מהא כרכבי-סבאח מתמקדים בקשר בין שינויים חברתיים, התנהגות משפחתית ואי-שוויון מגדרי בחברות הנמצאות בתהליכי שינוי ובאופן ספציפי בחברה הערבית פלסטינית בישראל. מחקריה מפנים את תשומת הלב לחקר חיי משפחה ותעסוקה, תוך הפעלה משולבת של “עדשה אתנית” ו”עדשה מגדרית” ושימת לב לנקודת המבט של נשים ערביות פלסטיניות, קבוצה המאופיינת בהצטלבויות בין מיקומי שוליים מרובים, שלאורך השנים נשארה סמויה מן העין המחקרית. מחקריה של ד”ר כרכבי-סבאח מפורסמים בכתבי-עת מקצועיים שפיטים ופרקים בספרים מדעיים הנחשבים כחלוצים בתחום של חקר משפחה, עבודה ושוויון מגדרי.

דילוג לתוכן