EN

הבטחת שקיפות: מניעת טיוח בפרשות ביטחוניות והגנה על זכות הציבור לדעת

פייסבוק
טוויטר
ווטסאפ
טלגרם

>> לקריאת נייר המדיניות המלא

נייר מדיניות זה מתייחס לסוגית האסירים הביטחוניים ועבירות בטחוניות מסווגות ממספר זוויות, ביניהן כאלה שלוקחות בחשבון גם זכויות אדם. בתוך כך, אנו מציעים לתקן את חוק השיפוט הארצי על מנת למנוע קיומם של מצבים בהם ישנם בישראל עצורים או אסירים שעצם היותם עצורים או אסירים ידוע רק לרשויות הביטחון.

כמו כן, אנחנו מציעים לתקן את חוק החופש המידע כך שעל הרשות הציבורית יהיה להפריד בין המידע אשר בגילויו יש חשש לפגיעה בביטחון המדינה לבין מידע שבגילויו אין חשש כזה. בכך, המידע הסודי והחשאי יישמר סודי וחשאי ולא יפורסם, אולם יפורסם מידע שניתן לגלותו ללא חשש, ושגילויו ופרסומו יתרמו לזכות הציבור לדעת ויצמצמו את הפגיעה בה.

יצוין כי שקיפות הוא אחד מנושאי הדגל שמכון זולת מקדם, וזהו נייר המדיניות השלישי מתוך סדרת פרסומים שעוסקת כולה בקידום היבטים שונים של שקיפות בישראל.

מאמרים שפורסמו על נייר המדיניות:

>> 8.6.2021 – “תדליקו את האור” מאת נשיאת זולת זהבה גלאון, העין השביעית
>> 14.6.202 – “הקצין מת וזכויות האדם שלנו” מאת נשיאת זולת זהבה גלאון, הארץ

 

 

 

תמונה: Splash

פרנסס

פרנסס רדאי

משמשת כפרופסור אמריטה בקתדרה לדיני עבודה ע”ש ליברמן, בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ומשמשת כפרופסור מן המניין במסלול האקדמי המכללה למינהל, שם היא מכהנת גם כיושבת ראש תוכנית המוסמך וכנשיאה של כבוד במרכז קונקורד לחקר קליטת המשפט הבינלאומי בישראל. רדאי הייתה חברה בקבוצת עבודה של מועצת זכויות האדם של האו”ם לעניין הפליה נגד נשים. נוסף על כך, היא פעילת זכויות אדם בולטת ופמיניסטית.

ד”ר מהא כרכבי-סבאח

מרצה בכירה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. היא בעלת תואר שלישי בסוציולוגיה מאוניברסיטת תל-אביב (2015), פוסט-דוקטורט ב- Centre for Gender Studies, SOAS, University of London (2015-2016), פוסט-דוקטורט בחוג לסוציולוגיה באוניברסיטת תל-אביב (2016-2017), ופוסט-דוקטורט במכון המפרי לחקר חברתי, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2018-2020).
תחומי העניין של ד”ר מהא כרכבי-סבאח מתמקדים בקשר בין שינויים חברתיים, התנהגות משפחתית ואי-שוויון מגדרי בחברות הנמצאות בתהליכי שינוי ובאופן ספציפי בחברה הערבית פלסטינית בישראל. מחקריה מפנים את תשומת הלב לחקר חיי משפחה ותעסוקה, תוך הפעלה משולבת של “עדשה אתנית” ו”עדשה מגדרית” ושימת לב לנקודת המבט של נשים ערביות פלסטיניות, קבוצה המאופיינת בהצטלבויות בין מיקומי שוליים מרובים, שלאורך השנים נשארה סמויה מן העין המחקרית. מחקריה של ד”ר כרכבי-סבאח מפורסמים בכתבי-עת מקצועיים שפיטים ופרקים בספרים מדעיים הנחשבים כחלוצים בתחום של חקר משפחה, עבודה ושוויון מגדרי.

דילוג לתוכן