EN

הקמת נציבויות זכויות אדם וחיזוק מעמד מבקר המדינה

פייסבוק
טוויטר
ווטסאפ
טלגרם

>> לקריאת נייר המדיניות המלא
>> לקריאת הצעות החוק ומודל לנציבות זכויות אדם ברשויות המקומיות 

בסקר שערכנו במכון זולת בחודש פברואר, רובם המוחלט של המשיבים טענו שנושא זכויות האדם אינו עומד בראש סדר העדיפויות של המפלגות המתמודדות לכנסת.

בחינה מקיפה של נושא ההגנה על זכויות אדם ברחבי העולם מעלה שזו באה לידי ביטוי באופנים רבים ומגוונים, וניתן להיווכח שהמדינות השונות אימצו לעצמן פתרונות ומוסדות מדינתיים בהתאם לשיטות הממשל שלהן או למאפיינים הייחודיים להן. מצאנו שביותר מ-120 מדינות בעולם קיים לפחות מוסד לאומי אחד שעוסק בקידום זכויות אדם ובהגנה עליהן.

למרבה הצער, מדינת ישראל נותרה מאחור בכל הנוגע להקמה של מוסדות מדינתיים עצמאיים, ניטרליים ואפקטיביים אשר יגנו על זכויות אדם, יבטיחו את שמירתן, ויקדמו אותן.

לפיכך, אנו מבקשים להציע בנייר מדיניות זה 3 המלצות מרכזיות:

  1. הקמת נציבות ארצית לזכויות אדם בישראל
  2. הקמת נציבויות לזכויות אדם ברשויות המקומיות
  3. עיגון בחוק יסוד את תפקידו של מבקר המדינה כמגן הראשי על זכויות האדם.

 

תמונות: פלאש 90

פרנסס

פרנסס רדאי

משמשת כפרופסור אמריטה בקתדרה לדיני עבודה ע”ש ליברמן, בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ומשמשת כפרופסור מן המניין במסלול האקדמי המכללה למינהל, שם היא מכהנת גם כיושבת ראש תוכנית המוסמך וכנשיאה של כבוד במרכז קונקורד לחקר קליטת המשפט הבינלאומי בישראל. רדאי הייתה חברה בקבוצת עבודה של מועצת זכויות האדם של האו”ם לעניין הפליה נגד נשים. נוסף על כך, היא פעילת זכויות אדם בולטת ופמיניסטית.

ד”ר מהא כרכבי-סבאח

מרצה בכירה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. היא בעלת תואר שלישי בסוציולוגיה מאוניברסיטת תל-אביב (2015), פוסט-דוקטורט ב- Centre for Gender Studies, SOAS, University of London (2015-2016), פוסט-דוקטורט בחוג לסוציולוגיה באוניברסיטת תל-אביב (2016-2017), ופוסט-דוקטורט במכון המפרי לחקר חברתי, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2018-2020).
תחומי העניין של ד”ר מהא כרכבי-סבאח מתמקדים בקשר בין שינויים חברתיים, התנהגות משפחתית ואי-שוויון מגדרי בחברות הנמצאות בתהליכי שינוי ובאופן ספציפי בחברה הערבית פלסטינית בישראל. מחקריה מפנים את תשומת הלב לחקר חיי משפחה ותעסוקה, תוך הפעלה משולבת של “עדשה אתנית” ו”עדשה מגדרית” ושימת לב לנקודת המבט של נשים ערביות פלסטיניות, קבוצה המאופיינת בהצטלבויות בין מיקומי שוליים מרובים, שלאורך השנים נשארה סמויה מן העין המחקרית. מחקריה של ד”ר כרכבי-סבאח מפורסמים בכתבי-עת מקצועיים שפיטים ופרקים בספרים מדעיים הנחשבים כחלוצים בתחום של חקר משפחה, עבודה ושוויון מגדרי.

דילוג לתוכן