EN

עיתונאים תחת מתקפה: קידום חקיקה של הגנה על אנשי תקשורת

פייסבוק
טוויטר
ווטסאפ
טלגרם

>> לקריאת נייר העמדה המלא
>> לקריאת הצעות החוק

בנייר מדיניות זה אנחנו מבקשים לשנות את הפרדיגמה הבסיסית של הדין הישראלי ביחס לתקשורת החופשית במדינה: במקום הגבלות חוקיות על חופש העיתונות אנחנו מבקשים ליצור הגנות על העיתונאיות, העיתונאים ואנשי התקשורת. בנייר המדיניות יפורט האופן בו ההסתה המתמשכת מצד הממשלה והעומד בראשה נגד התקשורת החופשית הובילה פעילים קיצוניים ושוטרים לנהוג באלימות נגד עיתונאים המבצעים את תפקידם.

במסגרת נייר זה אנחנו מציעים את שני הצעדים האופרטיביים הבאים:

  1. תיקון לחוק העונשין אשר יקבע עבירה פלילית נגד אנשים שתוקפים עיתונאים בעת מילוי תפקידם. יתרה מזו, בהצעת החוק מוצגת  שורה של מקרים אשר יחשבו כתקיפת עיתונאי בנסיבות מחמירות, וביניהם אלימות משטרתית כלפי אנשי תקשורת.
  2. תיקון לחוק הטרדה מאיימת אשר יקבע שיקול דעת מחמיר של היועמ”ש בעת בחינת קובלנות של עיתונאים על הטרדה מאיימת. בנוסף, בחוק מוצע מנגנון של פיצוי ללא הוכחת נזק אם הופר צו כאמור במקרה של עיתונאי.

 

תמונה: ספלאש

פרנסס

פרנסס רדאי

משמשת כפרופסור אמריטה בקתדרה לדיני עבודה ע”ש ליברמן, בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ומשמשת כפרופסור מן המניין במסלול האקדמי המכללה למינהל, שם היא מכהנת גם כיושבת ראש תוכנית המוסמך וכנשיאה של כבוד במרכז קונקורד לחקר קליטת המשפט הבינלאומי בישראל. רדאי הייתה חברה בקבוצת עבודה של מועצת זכויות האדם של האו”ם לעניין הפליה נגד נשים. נוסף על כך, היא פעילת זכויות אדם בולטת ופמיניסטית.

ד”ר מהא כרכבי-סבאח

מרצה בכירה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. היא בעלת תואר שלישי בסוציולוגיה מאוניברסיטת תל-אביב (2015), פוסט-דוקטורט ב- Centre for Gender Studies, SOAS, University of London (2015-2016), פוסט-דוקטורט בחוג לסוציולוגיה באוניברסיטת תל-אביב (2016-2017), ופוסט-דוקטורט במכון המפרי לחקר חברתי, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2018-2020).
תחומי העניין של ד”ר מהא כרכבי-סבאח מתמקדים בקשר בין שינויים חברתיים, התנהגות משפחתית ואי-שוויון מגדרי בחברות הנמצאות בתהליכי שינוי ובאופן ספציפי בחברה הערבית פלסטינית בישראל. מחקריה מפנים את תשומת הלב לחקר חיי משפחה ותעסוקה, תוך הפעלה משולבת של “עדשה אתנית” ו”עדשה מגדרית” ושימת לב לנקודת המבט של נשים ערביות פלסטיניות, קבוצה המאופיינת בהצטלבויות בין מיקומי שוליים מרובים, שלאורך השנים נשארה סמויה מן העין המחקרית. מחקריה של ד”ר כרכבי-סבאח מפורסמים בכתבי-עת מקצועיים שפיטים ופרקים בספרים מדעיים הנחשבים כחלוצים בתחום של חקר משפחה, עבודה ושוויון מגדרי.

דילוג לתוכן