EN

בולמים את אלימות המשטרה, שומרים על חופש המחאה

פייסבוק
טוויטר
ווטסאפ
טלגרם

>> לקריאת נייר העמדה המלא
>> לקריאת הנספחים: א) הצעה לדיון מהיר בוועדת הפנים והגנת הסביבה; ב) הצעת חוק המסדירה הוראות לפיזור הפגנות בחקיקה ראשית; ג) בקשה לדוגמה עבור משטרת ישראל בדרישה להרחבת מתחם המחאה; ד) הצעת חוק לשינוי הליך המינוי של המפכ”ל

אירועי המחאה שהתרחשו בישראל בתקופה האחרונה חשפו בפנינו שוב את המדיניות הבעייתית של משטרת ישראל בכל הנוגע לפינוי מפגינים. פרקטיקות שבעבר שימשו בעיקר נגד אוכלוסיות מוחלשות בהיחבא מהשיח המיינסטרימי הישראלי, ואשר עוררו ביקורת רבה מצד ארגוני החברה האזרחית, מתבצעות כעת בריש גלי במרכז עיר הבירה של ישראל – ירושלים.

אי לכך, במסמך זה אנו מציעים את הצעדים הבאים:

  1. כינוס דיון מהיר בוועדת הפנים והגנת הסביבה בנוגע לשימוש לא חוקתי ולא מידתי באמצעים לפיזור הפגנות על ידי המשטרה.
  2. הסדרה בחקיקה ראשית של סמכויות המשטרה בעת פיזור הפגנות, קביעת נוהל לפיקוח פרלמנטרי ומתן אפשרות נרחבת יותר לתביעות נזיקיות נגד המשטרה בגין הפרת הדין.
  3. פנייה למשטרה בדרישה להרחבת מרחב ההפגנה בכיכר פריז בירושלים להמשך רחוב קינג ג’ורג’ על מנת לספק מתחם גדול יותר לקיום המחאה.
  4. הפקעת סמכות המלצה על המפכ”ל מידי השר לביטחון פנים והעברתה לוועדת איתור מקצועית-ממלכתית.
פרנסס

פרנסס רדאי

משמשת כפרופסור אמריטה בקתדרה לדיני עבודה ע”ש ליברמן, בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ומשמשת כפרופסור מן המניין במסלול האקדמי המכללה למינהל, שם היא מכהנת גם כיושבת ראש תוכנית המוסמך וכנשיאה של כבוד במרכז קונקורד לחקר קליטת המשפט הבינלאומי בישראל. רדאי הייתה חברה בקבוצת עבודה של מועצת זכויות האדם של האו”ם לעניין הפליה נגד נשים. נוסף על כך, היא פעילת זכויות אדם בולטת ופמיניסטית.

ד”ר מהא כרכבי-סבאח

מרצה בכירה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. היא בעלת תואר שלישי בסוציולוגיה מאוניברסיטת תל-אביב (2015), פוסט-דוקטורט ב- Centre for Gender Studies, SOAS, University of London (2015-2016), פוסט-דוקטורט בחוג לסוציולוגיה באוניברסיטת תל-אביב (2016-2017), ופוסט-דוקטורט במכון המפרי לחקר חברתי, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2018-2020).
תחומי העניין של ד”ר מהא כרכבי-סבאח מתמקדים בקשר בין שינויים חברתיים, התנהגות משפחתית ואי-שוויון מגדרי בחברות הנמצאות בתהליכי שינוי ובאופן ספציפי בחברה הערבית פלסטינית בישראל. מחקריה מפנים את תשומת הלב לחקר חיי משפחה ותעסוקה, תוך הפעלה משולבת של “עדשה אתנית” ו”עדשה מגדרית” ושימת לב לנקודת המבט של נשים ערביות פלסטיניות, קבוצה המאופיינת בהצטלבויות בין מיקומי שוליים מרובים, שלאורך השנים נשארה סמויה מן העין המחקרית. מחקריה של ד”ר כרכבי-סבאח מפורסמים בכתבי-עת מקצועיים שפיטים ופרקים בספרים מדעיים הנחשבים כחלוצים בתחום של חקר משפחה, עבודה ושוויון מגדרי.

דילוג לתוכן