בדיון שנערך בוועדת הכלכלה הציג עו"ד רונן ריינגולד ממכון זולת את עמדת המכון בנוגע להצעת החוק שמטרתה להביא לפוליטיזציה של תאגיד השידור הציבורי, באמצעות הפיכת מנגנון מינוי חברי המועצה לכלי בשליטת שר התקשורת. ריינגולד הזכיר כי חוק התאגיד נבנה על בסיס ברור ונוקשה: שמירה מוחלטת על עצמאות התאגיד וניתוקו מהשפעה פוליטית. הצעת החוק הנוכחית מבקשת לבטל את העיקרון המכונן הזה מן היסוד.
ריינגולד הדגיש כי לפי ההסדר הקיים, פוליטיקאים אינם בוחרים את חברי מועצת התאגיד, בדיוק כדי למנוע השפעה על תכני השידור הציבורי. ההצעה הנוכחית עושה את ההפך: היא מבקשת להעניק לפוליטיקאים שליטה ישירה על מינוי חברי המועצה, ובכך פותחת את הדלת להתערבות פוליטית בתוכן, בתהליכי קבלת ההחלטות ובהכוונת השידור הציבורי כולו.
בהתבסס על נייר העמדה של זולת על הצעת החוק, ריינגולד הסביר שהמשמעות של מנגנון מינוי בשליטה פוליטית הינה הכפפת התאגיד לממשלה, תוך פגיעה קשה בעצמאות העריכה, בחופש העיתונאי וביכולת של השידור הציבורי לשרת את הציבור במקום את הדרג הפוליטי.
בדיון הבהרנו כי הצעת החוק היא לא יוזמה מבודדת, אלא חלק ממהלך רחב של הפיכה תקשורתית: סדרת צעדים לשינוי שוק התקשורת, שמטרתם להכפיף את התקשורת החופשית לשליטה פוליטית. מסיבה זו, הצעת החוק הנוכחית היא מסוכנת הן בשל הפגיעה שהיא עלולה להסב לעצמאות התאגיד והן כחוליה נוספת בתהליך שנועד לשנות את פני התקשורת בישראל מן היסוד.
צפו בדבריו:
