לאן אנחנו הולכים? זה תלוי בנו. 

פייסבוק
טוויטר
ווטסאפ
טלגרם

>> לכל האיגרות של נשיאת זולת, זהבה גלאון 

שלום רב,

גם השנה עצוב בראש השנה, וזו הזדמנות לשאול לאן אנחנו הולכים. השאלה הזו מתחדדת לנוכח ההקרבה במזיד של החטופים שעוד נותרו בחיים על ידי ממשלה אכזרית שמנהלת מלחמת שמד נגד הפלסטינים ודוחפת את הצבא לכיבוש עזה. זו גם שאלה שישראלים רבים שאלו את עצמם במהלך השנה האיומה הזו. אסון רודף אסון רודף שכול, רודף כאב. באמת שכבר אי אפשר למנות את רשימת הקללות הארוכה שהממשלה הזאת הנחיתה עלינו. קשה לנשום מול המראות הקשים, החדשות המצערות והפער ביניהם לבין האדישות המפלצתית של נתניהו וחבריו לחיי אדם ולסבל שהם גורמים בשביל "נדל"ן בעזה".

לאן אנחנו הולכים? בכנות, זה תלוי בנו.  גם אם אין אווירה של חג, השנה הבאה בכל זאת נושאת עמה בשורה של תקווה ושל שינוי. אנחנו בפתחה של שנת בחירות והזדמנות לתקן את ישראל. גם אם נתניהו ינסה לחבל בבחירות, להנדס אותן, ולעוות את תוצאותיהן, יש כאן ציבור אדיר, שיעמוד  מול מאמציו  ויוודא שהבחירות יתקיימו כסדרן: חופשיות, שוות וחשאיות.

אנחנו בזולת מתכונים להמשיך ולהיאבק נגד היוזמות והחוקים שמבקשים לפגוע בדמוקרטיה. תמיכה שלך בנו תאפשר לנו להתחיל בתהליך של תיקון, שיקום וריפוי. זה אפשרי, זה בהישג יד ועוד יכול להיות פה טוב

אני מאחלת לך, לבני ביתך וחבריך שנזכה לדמוקרטיה מתוקנת, מסיימת את המלחמה, מחזירה את החטופים, שוחרת שלום שוויון וצדק.

שלכם ושלכן,

זהבה גלאון

נשיאת זולת

דבר נשיאת מכון זולת לשוויון ולזכויות אדם, זהבה גלאון:

אין לי מילים לתאר את גודל הזוועה.

החמאס ביצע טבח בצעירים במסיבה, במשפחות בבתיהן, חטף נשים, קשישים וילדים. זה לא רק פשע מלחמה, של למעלה מ-1300 הרוגים, כ-200 חטופים ומעל ל-3000 פצועים, אלא התנהגות ברברית ולא אנושית שאין לה שום צידוק ולגיטימציה. אני יודעת שכל אחד ואחת מאיתנו מכיר מישהו שנהרג, נפצע או נחטף, או קשור בעקיפין לנפגעים דרך קרובי משפחה ומכרים. הלב נשבר.

בחשיכה האיומה שאופפת אותנו מתגלים סיפורי גבורה מתוך התופת של אזרחים ואנשי כוחות הביטחון, סולידריות של החברה הערבית והתייצבות מדהימה של אנשי המחאה והחברה האזרחית. עכשיו זה הזמן לתמוך האחד בשנייה.

האמירה של שר האוצר סמוטריץ', שמציע להילחם בעזה כאילו אין שם חטופים, מקוממת כל-כך. הוא גילה יותר אמפתיה לפוגרומיסטים בחווארה, מאשר לילדים קטנים, קשישים, גברים, נשים – כל אלה הם כלום ושום דבר עבורו. סמוטריץ' וחברי הממשלה חייבים לזכור, שגם במצב מלחמה צריך להימנע מפגיעה באוכלוסייה אזרחית לא מעורבת.

יום שני הקרוב, היום שבו ייפתח מושב החורף של הכנסת, יהיה גם יומה האחרון של נשיאת בית המשפט העליון, השופטת אסתר חיות, בתפקידה. מינוי המחליף שלה לא נראה באופק. ראש הממשלה, נתניהו, בזבז שנה שלמה על קידום מהפכה משטרית שנועדה להחליש את עצמאות מערכת המשפט ולחלץ אותו מהכלא, והתעלם באופן נפשע מכל אזהרות ראשי מערכת הביטחון בעבר ובהווה. בתום המלחמה, כשהביטחון יחזור לאזרחי ישראל, ממשלת החירום שהוקמה תצטרך להתפרק. מהכישלון הזה נתניהו וחברי ממשלתו לא יוכלו לברוח. מגיעה לנו ממשלה שמתייחסת ברצינות למדינה הזאת, לאזרחיה, כדי שתהיה לנו תקומה.

פרנסס

פרנסס רדאי

משמשת כפרופסור אמריטה בקתדרה לדיני עבודה ע"ש ליברמן, בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ומשמשת כפרופסור מן המניין במסלול האקדמי המכללה למינהל, שם היא מכהנת גם כיושבת ראש תוכנית המוסמך וכנשיאה של כבוד במרכז קונקורד לחקר קליטת המשפט הבינלאומי בישראל. רדאי הייתה חברה בקבוצת עבודה של מועצת זכויות האדם של האו"ם לעניין הפליה נגד נשים. נוסף על כך, היא פעילת זכויות אדם בולטת ופמיניסטית.

ד"ר מהא כרכבי-סבאח
ד"ר מהא כרכבי-סבאח

מרצה בכירה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. היא בעלת תואר שלישי בסוציולוגיה מאוניברסיטת תל-אביב (2015), פוסט-דוקטורט ב- Centre for Gender Studies, SOAS, University of London (2015-2016), פוסט-דוקטורט בחוג לסוציולוגיה באוניברסיטת תל-אביב (2016-2017), ופוסט-דוקטורט במכון המפרי לחקר חברתי, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2018-2020).
תחומי העניין של ד"ר מהא כרכבי-סבאח מתמקדים בקשר בין שינויים חברתיים, התנהגות משפחתית ואי-שוויון מגדרי בחברות הנמצאות בתהליכי שינוי ובאופן ספציפי בחברה הערבית פלסטינית בישראל. מחקריה מפנים את תשומת הלב לחקר חיי משפחה ותעסוקה, תוך הפעלה משולבת של "עדשה אתנית" ו"עדשה מגדרית" ושימת לב לנקודת המבט של נשים ערביות פלסטיניות, קבוצה המאופיינת בהצטלבויות בין מיקומי שוליים מרובים, שלאורך השנים נשארה סמויה מן העין המחקרית. מחקריה של ד"ר כרכבי-סבאח מפורסמים בכתבי-עת מקצועיים שפיטים ופרקים בספרים מדעיים הנחשבים כחלוצים בתחום של חקר משפחה, עבודה ושוויון מגדרי.

דילוג לתוכן