מכון זולת, בשיתוף הבלוק הדמוקרטי והתנועה לרגולציה הוגנת, הגיש עתירה לבג״ץ באמצעות עו״ד מיכאל ספרד נגד ערוץ 14 בבקשה למתן צו על תנאי, בשל ״התבטאויות חוזרות ונשנות המהוות הסתה לרצח עם, הסתה לאלימות והסתה לגזענות״. היועמ״שית, פרקליט המדינה ומשטרת ישראל מתבקשים להשיב במסגרת העתירה מדוע לא יפתחו בחקירה פלילית נגד הערוץ.
בעתירה נכתב: ״ערוץ 14, פשוטו כמשמעו, הפך לפלטפורמה להסתה לביצוע פשעי מלחמה, פשעים נגד האנושות ואף השמדת עם… מדובר בקו מערכתי שאומץ וקודם על ידי הערוץ בכוונת מכוון. דברים אלו מחייבים בפתיחת חקירה ומיצוי חקירת החשדות״.
בין ההתבטאויות המצוינות בעתירה: ״עכשיו זה צריך להיות באמת השמדה טוטאלית. לא לפחד נגיד ממילים כמו אסון הומניטרי״ (איתמר פליישמן); ״צריך להפציץ בלי הבחנה. אנחנו מבחינים וזה דבר לא טוב. אפשר שחיל האוויר לא יבחין בין מעורבים ובלתי מעורבים״ (יעקב ברדוגו); ״עזה זה עמלק וצריך להשמיד את העמלקים. מצווה להשמיד את עזה כי יש שם משהו רע. תגרשו את האנשים״ (שמעון ריקלין).
התבטאויות אלה ודומות להן נשמעות בתוכניות הערוץ כמעט מדי יום וערב, כך שאפילו הצופה האקראי בשידורי הערוץ נחשף כמעט בהכרח להסתה בוטה ושיטתית לאלימות, לגזענות ואף לרצח עם.