ֿמכון זולת, תנועת רגולציה הוגנת בראשות הגב׳ ליאורה ניר ואגודת יהודי אתיופיה, עתרו לבג״צ בבקשה לעצור את מינויו של השופט (בדימוס) משה יאיר דרורי לראשות ועדת האיתור של התאגיד.
העותרים, המיוצגים ע"י עו״ד יפעת סולל, טוענים כי מדובר במינוי הנובע מדעותיו וממעורבותו הפוליטית של השופט (בדימוס) דרורי, ומהווה פגיעה קשה באמון הציבור, הן בשל התבטאויותיו הגזעניות והמיזוגניות, הן בשל זלזולו בעקרונות של שקיפות והן בשל הצהרותיו הפומביות נגד אמצעי התקשורת.
מודגש בעתירה כי לא מדובר בטעות, במינוי שבהיסח הדעת של מי שאינו המועמד הטוב ביותר האפשרי, אלא בהחלטה מודעת, מתוכננת, שכל מטרתה פגיעה בשידור הציבורי ומתן יד חופשית להתערבות פוליטית בתאגיד השידור.
לקריאה נוספת:
>> בג"צ יכריע על גורל מינויו של קרעי לאיש החשוב ביותר בתאגיד, וואלה
>> "גזען ומיזוגן": עתירה נגד מינוי משה דרורי לראש ועדת האיתור של מועצת תאגיד השידור הציבורי, כלכליסט
>> עתירה לבג"ץ: "לעצור את ההתערבות הפוליטית בתאגיד השידור", מעריב